overzicht van activiteiten                            
terug naar het 
hoofdmenu 

vrijescholen 

kinderdagverblijven 
peuterklassen 

dagopvang 

gezondheidszorg 

lezingen 

cultuur 


kunst 

    boeken 

 therapieën  

trainingen 

biologisch-dynamische   producten  

.... en wat nog meer?

 


Antroposofie in Amsterdam


Invalshoeken
De antroposofie is verweven met onze huidige maatschappij. Vanuit je eigen belangstelling voor filosofie, geneeskunst, onderwijs, voeding, therapie of kunst ben je de antroposofie misschien al eens tegengekomen.
Zelf aan het werk
Rudolf Steiner heeft vele voordrachten gehouden over diverse onderwerpen. Hij heeft geen kant en klare recepten gegeven, maar zet de goede verstaander steeds aan nieuwe inzichten te verwerven en dat heeft ook Amsterdammers geïnspireerd om in het dagelijks leven met de antroposofie te gaan werken.
Werkvelden
In de hele wereld zijn er werkvelden vanuit de antroposofie te vinden. Het zal je verrassen waar je in Amsterdam door de antroposofie geïnspireerde plekken tegenkomt, net zoals in de rest van de wereld. Er worden lezingen georganiseerd in het open ontmoeting- en studiecentrum voor antroposofie op de Weteringschans en op andere locaties in de stad. Twee ledengroepen van de antroposofische vereniging zijn er actief, en in Amsterdam zijn drie antroposofische huisartsenpraktijken met therapeuten op diverse gebieden. 
Waldorfscholen vind je in ieder land, in Nederland heten ze vrijescholen. In Amsterdam kennen we de Geert Groote School. Van gastouder/ kinderdagverblijf tot en met de middelbare school heeft Amsterdam diverse plekken waar kinderen vanuit de antroposofische pedagogie benaderd worden.                                
 Op de boerenmarkt heb je kans dat je radijsje van biologisch-dynamische teelt uit Italië komt of van Amsterdamse bodem. 
Ook in Amsterdam werken mensen zelfstandig vanuit de antroposofie in beroepen als wetenschapper, kunstenaar, therapeut of gastouder.
Antroposofie in Amsterdam:
Als je meer wilt weten over de antroposofie kun je boeken lenen in de Steiner-bibliotheek of boeken van uitgeverij Pentagon kopen in de winkel de Zaailing.
Of kom naar een lezing van het open ontmoeting- en studiecentrum voor antroposofie in Amsterdam!


In het menu hiernaast de diverse activiteiten.

NB. Bij een aantal instellingen worden mailadressen vermeld. Om die te kunnen gebruiken moet je [nospam] uit het adres te verwijderen.

ita wegmanhuis          weteringschans 74        1017XR Amsterdam                                                                                                                           studiecentrum@antroposofieamsterdam.nl